За нас

С малки глътки напред...

Зърното, от което покълна нашата история, е кафеено, но силата, която я движи напред са хората. От влюбените в кафето и познавачите, през любопитните търсачи на вкусове и преживяване до умерените любители и накрая онези, които все още нищо не знаят за кафето… Всички те заслужават специално кафе и атмосфера.

Започнахме преди десет години, когато отворихме първия кофи шоп From Barista Coffee and More в София. Днес заведенията са четири, но мисията си остана същата: да срещнем хората и кафето в специална кафе атмосфера в града.

Вече имаме собствен бленд и single origin серии, които подбираме сами, с опит и много старание. Печем кафето на място, приготвяме го по различни методи и по правилата на бариста професията.

Нашето обещание

Да не правим само кафе, нито само бизнес, а да бъдем и посланици на кафе-културата в България. Защото кафето не е просто напитка. То е страст, преживяване, изкуство и религия, на които се посвещаваш естествено и без много въпроси. Също, както става с любовта…

Хората

Нашите баристи

Николай Григоров – член и сертифициран бариста в “Specialty Coffee Association of Europe”. Кафето е в сърцето и ума на Ники. То е работа, удоволствие и страст да увличаш все повече хора. Последното признание за Николай е отличието Еспресо шампион на България за 2016 г. в шампионата на Италианския национален кафе институт.

Бисер Тотолаков – сертифициран бариста в “Specialty Coffee Association of Europe”. Бисер е професионалист в избора и изпичането на кафеените зърна. На него се пада една от най-важните задачи – Винаги прясно изпечено кафе.

Станислав Стоилов – бариста и мениджър, моторът на From Barista Coffee and More. Стенли е с над 10 години опит в приготвянето на специални кафе напитки. За него работата не е само удоволствие, а и начин на живот.