Напитки

Нашите кафе специалитети

Различните методи на екстракция, по които приготвяме нашите кафета си заслужават да бъдат опитани!

Разбира се, еспресо! Избирате от собствения ни Barista Blend или от кафето от сериите Single Origin

Уредът е вече на близо 80 години, но популярността му расте все повече през последните няколко години.

Баристите обичат този метод, въпреки че е по-бавен, а може би именно заради това. Той разчита на стандартната процедура за филтрация след наливането на гореща вода върху смляно кафе.

Спецификата е в плътността на филтъра, който пък оказва влияние за по-чистия вкус, по-гладката текстура и наличието на по ниско съдържание на мастни киселини, като и по ниска киселинност. С Chemex-а поддържаме и постоянна температурата на водата.

Французите наричат уреда cafetière à piston filtrant, докато за англичаните е просто френска преса. Различните вариации на пресата вече присъстват масово в домовете и офисите.

Методът е подходящ за домашни баристи – едро смляно кафе, вряща вода и четири минути време за екстракция.

Винаги добра идея – класическата кафеварка. Добрата стара метална кафеварка, поставена директно на котлона, се нуждае от някои малки тънкости, за да ви се отблагодари. Крайният резултат е богатство на вкусове и си заслужава.

Аеропресата е за ценителите на по силното кафе и резултатът е силен, почти колкото при еспресото, без да е нужна еспресо машина. Въздухът и водата, ще направят вашето кафе силно и ароматно. За този метод на екстракция се използват два цилиндъра, специална фуния и капачка за филтъра.

Най-хубавото е, че тук експериментите са част от програмата.

Японски уред с уникален дизайн за перфектна екстракция. Най-хубавото при него е, че няма строги закони за приготвяне. Вашият бариста във From Barista Coffee and More може да го приготви точно според вкуса ви и да издаде тайни, за да бъдете на ниво и вкъщи.

Атрактивен метод, който използа уредът, наподобяващ лабораторна колба. Работи на принципа на кафеварката, като в долната колба се налива водата, а в горната – смляното кафе, като се загрява със спиртна лампа. Хората, които разбират от кафе, смятат, че този метод е най-добрият за извличането на екстракт от кафе.