Напитки

Нашите кафе специалитети

Различните методи на екстракция, по които приготвяме нашите кафета и всички те заслужават да бъдат опитани!

Разбира се, еспресо! Избирате от собствения ни Barista Blend или от кафето от сериите Single Origin

Уредът е вече на близо 80 години, но популярността му расте последните няколко години.

Баристите обичат този метод, въпреки че е по-бавен, а може би именно заради това. Той разчита на стандартната процедура за филтрация след изсипването на гореща вода върху смляно кафе.

Спецификата е в плътността на филтъра, който пък оказва влияние за по-чистия вкус, по-гладката текстура и наличието на по ниско съдържание на мастни киселини. С Chemex-а поддържаме и постоянна температурата на водата.

Французите наричат уреда cafetière à piston filtrant, докато за англичаните е просто френска преса. Различните вариации на пресата вече присъстват масово в домовете и офисите.

Методът е подходящ за домашни баристи – мляно кафе, вряща вода и четири минути време.

Винаги добра идея – класическата кафеварка. Добрата стара метална кафеварка, поставена директно на котлона, се нуждае от някои малки тънкости, за да ви се отблагодари. Крайният резултат е богатство на вкусове и си заслужава.

Аеропресата е за ценителите на силното кафе и резултатът е силен, почти колкото при еспресото, без да е нужна еспресо машина. Въздухът и водата, ще направят вашето кафе силно и ароматно. За този метод на екстракция се използват два цилиндъра, специална фуния и капачка за филтъра.

Най-хубавото е, че тук експериментите са част от програмата.

Японски уред с уникален дизайн за перфектна екстракция. Най-хубавото при него е, че няма строги закони за приготвяне. Вашият бариста във From Barista Coffee and More може да го приготви точно според вкуса ви и да издаде тайни, за да бъдете на ниво и вкъщи.

Атрактивен метод, който използа уредът, наподобяващ лабораторна колба. Работи на принципа на кафеварката, като в долната колба се налива водата, а в горната – смляното кафе, като се загрява със спиртна лампа. Хората, които разбират от кафе, смятат, че този метод е най-добрият за извличането на екстракт от кафе.